Udredningsværktøjet bygger på metoden ICS (Integrated Children's System) og anvendes i sager på børnehandicapområdet. Værktøjet understøtter både en systematisk og helhedsorienteret sagsbehandling og inddragelse af børnene.
Social- og Boligstyrelsen understøtter anvendelsen af udredningsværktøjet, blandt andet via kompetenceudvikling.
E-læring om udredningsværktøjet
Bliv skarpere til fx at lave målgruppevurderinger, vurdere behovet for støtte og indsatser og inddrage børn med funktionsnedsættelser med vores e-læring i udredningsværktøjet. Igennem fem moduler kan du styrke dine kompetencer, udfordre din viden med quizzer og refleksionsøvelser og høre, hvad andre synes om at bruge udredningsværktøjet.
E-læringen består af fem moduler, som kan tilgås via nedenstående links:
Københavns Professionshøjskole har på vegne af Social- og Boligstyrelsen udviklet e-læringsmaterialet om udredningsværktøjet, som kan understøtte implementeringen af værktøjet.
Materialet er til rådgivere, der enten allerede bruger udredningsværktøjet, eller som skal i gang med det. E-læringen retter sig mod både nyuddannede og erfarne rådgivere.
E-læringen kan både bruges individuelt eller i kollegagrupper og i kombination med kursus om udredningsværktøjet. E-læringen kan også benyttes som et opslagsværk.
Metodekursus om udredningsværktøjet
Der tilbydes et metodekursus om udredningsværktøjet på handicapområdet for børn og unge.
Kurset understøtter viden om og implementeringen af udredningsværktøjet og giver redskaber og viden til at understøtte en sagsbehandlingsproces, der både er systematisk og af høj faglig kvalitet. Kurset skal desuden give kursisterne viden om og træning i at inddrage børn med funktionsnedsættelser.
Læs mere om kurset
Rådgivningsforløb i 2024 og 2025
Social- og Boligstyrelsen tilbyder i 2024 og 2025 skræddersyede rådgivningsforløb i anvendelsen af udredningsværktøjet. Hold øje med vores nyhedsbrev.
Du kan tegne abonnement på nyhedsbrevet her