LCA beregningen
Projektet skulle overholde bygningsreglementets klimakrav, herunder grænseværdien i bygningsreglementet på 12,0 CO2-ækv./m2 pr. år, som er den grænseværdi, der gælder for byggerier, der har søgt byggetilladelse før 1. juli 2025. Overholdelse af grænseværdien er blandt andet sikret ved at holde øjemed klimapåvirkningen gennem hele projektet og gennemføre LCA-screeninger gennem alle projektets faser.
Der er blevet arbejdet med forskellige materialer og konstruktioner undervejs gennem screeningerne for at finde frem til de opbygninger, som både kunne et lavt CO2-udslip og gode rammer for medarbejderne i virksomheden samt et flot ydre. Bygningens primære energikilde er luft-luftvarmepumpe, med et tillæg fra en luft-vandvarmepumpe, der sørger for varme til radiatorer i kontor, mødelokaler og gangarealer samt til gulvvarme i baderum og på toiletter. Lageret opvarmes af kalorifer monteret højt på vægge.
Alle miljødata i LCA-beregningen er fra det generiske datasæt i bygningsreglementet, eller branche EPD’er. Der er med andre ord ikkeanvendt nogen produktspecifikke EPD’er i klimaberegningen. Produktspecifikke EPD’er kunne have være taget i brug, hvis LCA-screeningerne havde vist problemer med at overholdegrænseværdien, men da byggeriet ligger under, valgte man generiske data og branche EPD’er.
Se CO2-ækv. fordelt på faser og bygningsdele nedenfor, hent LCA-filer og se bygningsspecifikationer.
Bygningens klimapåvirkninger fordelt på livscyklusfaser
Bygningsdelenes klimapåvirkninger fordelt på livscyklusfaser