SSP-webinar om unges onlinekriminalitet, risikoadfærd og forebyggelse

Den 2. november 2020 afholdt Socialstyrelsen et livewebinar om unges digitale adfærd og online-kriminalitet, samt hvordan man kan forebygge unges uhensigtsmæssige net-adfærd.
Du finder links til webinaret nederst på siden.

Hvordan er børn og unge på nettet? Hvornår er online-adfærd bekymrende, og hvordan kan man i SSP-regi forebygge unges online-kriminalitet?

Børn og unges verden er i høj grad en digitaliseret verden, og en stor del af deres liv foregår på nettet. Det betyder, at risikoadfærd og kriminalitet også i højere grad foregår virtuelt. Det er en samtidig en adfærd, der som fagperson er svær at følge med i, og som SSP-medarbejder kan det være vanskeligt at vide, hvordan man håndterer og forebygger unges IT-kriminalitet.

Dagen satte fokus på, hvad vi ved om de unges færden på nettet, hvorfor vi skal være optaget af det – og ikke mindst hvordan vi skal være optaget af det. Hvad er digital risikoadfærd, og hvad ved de unge om, hvornår noget er kriminelt og ikke kriminelt, når de er online?

Webinaret blev afholdt i regi af SSP-uddannelsen, som Socialstyrelsen står for, og henvender sig derfor først og fremmest til SSP-medarbejdere, men kan naturligvis ses af alle interesserede.

Se eller gense oplæggene her

Rekvirér plancher: Skriv til mafj@socialstyrelsen.dk

SSP tema-webinar 2020: Indledning

Unges digitale liv og onlinekultur (v. kommunikations- og projektmedarbejder Lars Esmarch, Center for Digital Pædagogik)

Unges kriminelle adfærd på nettet (v. specialkonsulent Flemming Wridt Jensen, Det Kriminalpræventive Råd) 

SSP’er og unges digitale liv – skal vi blande os? (v. skoleleder Anders Hyltoft og vicepolitiinspektør Mikkel Ross) 

Unges viden om lovlig og ulovlig adfærd på nettet (v. SSP-konsulent Gülcan Celiker og SSP-relationsmedarbejder Claus Hvid, SSP Odense) 

SSP tema-webinar 2020: Afslutning

Senest opdateret 10-12-2020

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her