Kontoret bidrager med viden om sociale problemstillinger og løsninger inden for målgrupperne børn, unge og voksne, der har et kognitivt eller fysisk handicap. Der er særligt fokus på borgerens perspektiv, ønsker, håb og drømme i forhold til at kunne mestre eget liv samt indgå i samfundslivet, som alle andre borgere.
I regi af den nationale koordinationsstruktur monitoreres meget små og/eller komplekse målgrupper samt den tilhørende tilbudsstruktur. Dette inkluderer 34 målgrupper på tværs af handicap- og udsatteområdet.
Kontoret arbejder primært inden for følgende områder: recovery-orienteret rehabilitering, forebyggelse af magtanvendelse, hjælpemidler, standardisering og tilgængelighed. Kontoret arbejder ligeledes med bevilling og formidling af tolk til hørehandicappede og sikrer udbuddet af højt specialiserede tilbud og indsatser på det mest specialiserede social- og specialundervisningsområde.
Opgaver i kontoret
Kontoret har disse hovedopgaver:
- Understøttelse af udvikling og implementering af lovgivning på handicapområdet.
- Indsamling, udvikling og formidling af praksis- og forskningsbaseret viden, metoder og redskaber.
- Kvalificering af de politiske beslutningsprocesser mellem ministeren og Folketinget.
- Bevilling og formidling af tolkning til hørehandicappede.
- Hjælpemiddelbasen.
- Standardisering på hjælpemiddel- og tilgængelighedsområdet.
- Understøttelse af, at der eksisterer det fornødne udbud af højtspecialiserede indsatser og tilbud til borgere på det mest specialiserede social- og specialundervisningsområde.
Bemanding
Kontoret har en kontorchef og tre faglige ledere. Kontoret har ca. 50 medarbejdere.