Formålet med rådgivningen er at styrke jeres faglige handlemuligheder med udgangspunkt i en kompleks problemstilling om et barn, en ung eller voksen. Sammen aftaler vi det antal rådgivningssessioner, der er relevant for jer. I sessionerne belyser vi problemstillingen og giver jer ny viden og værktøjer om fx indsatser, metoder, arbejdsprocesser, koordinering eller samarbejde. Barnet, den unge eller den voksne og dennes pårørende inddrages som udgangspunkt i rådgivningen. Observationer kan være en del af denne rådgivning, og forløbet kan indbefatte bistand til jeres udredning eller en supplerende udredning fra VISO-specialisten, hvis der ikke er tilstrækkeligt grundlag at rådgive ud fra. Udredningen er i så fald målrettet den problemstilling, som I har henvendt jer om. Som afslutning på forløbet får I en rapport med de anbefalinger, vi sammen er nået frem til om, hvordan I kan arbejde videre med problemstillingen.
VISO kan efter afslutning af denne type rådgivningsforløb tilbyde at følge sagen i op til seks måneder. Her kan vi understøtte jeres videre arbejde med at forankre anbefalingerne fra VISO-forløbet, så læring fra forløbet kommer barnet, den unge eller voksne til gavn fremadrettet. Hvorvidt det giver mening at fortsætte samarbejdet efter rådgivningsforløbets afslutning vil bero på en konkret vurdering af det enkelte forløb.
Denne type rådgivning kan kombineres med et mini-rådgivningsforløb vedr. flere borgere. Her tilbyder vi at formidle problemstillinger og viden fra enkeltsagsforløbet til en større medarbejdergruppe, med henblik på at viden på målgruppeniveau bredes ud og anvendes i flere sammenhænge.