Målgruppen for SSP-uddannelsen kan eksempelvis være være centrale SSP-medarbejdere i kommunen, SSP- medarbejdere ved politiet, SSP-medarbejdere på den lokale skole eller i øvrigt medarbejdere med en direkte funktion i det lokale SSP-samarbejde. Ledere med ansvar for SSP-samarbejdet er også en målgruppe for visse moduler og spiller også en rolle i at sikre, at konsulenter og medarbejdere får mulighed for at arbejde med eksempler fra egen praksis og prøvehandlinger der sikrer, at den nye viden omsættes efter modulet er slut.
Målgrupperne henvender sig til forskellige målgrupper.
Se hvilke målgrupper, modulerne henvender sig til i nedenstående figur
Primære målgruppe
Er alle kommunalt ansatte SSP-konsulenter. Det vil sige medarbejdere, som har SSP/kriminalitetsforebyggelse som sin primære funktion og/eller er koordinerende i forhold til opgaver i SSP-samarbejdet. Hovedparten af uddannelsens moduler skal derfor rettes til denne målgruppe.
Sekundære målgruppe
Er for uddannelsen er lokale SSP-medarbejdere, som varetager SSP-opgaver parallelt med hovedfunktion. Det drejer sig fx om:
Pædagogisk personale på skoler og i klubber samt medarbejdere på gadeplan.
Politiets lokale SSP-medarbejdere, fx kommende forebyggelseskonsulenter eller medarbejdere, som har et direkte samarbejde med kommunen ift. kriminalitetsforebyggelse.
Øvrige målgruppe
Omfatter kommunale chefer og ledere med ansvar for SSP-arbejdet.
Krav til deltagelse
Deltagelse på alle moduler er gratis, men forudsætter godkendelse fra nærmeste leder samt at deltagelse på alle undervisningsdage på det enkelte modul prioriteres.
Før modulerne gennemgår Social- og Boligstyrelsen alle tilmeldinger. Tilmeldingerne gennemgås for at sikre, at deltagerne er i målgruppen for de enkelte moduler og for at understøtte, at flest muligt kommuner får mulighed for at deltage.