Rapporten har fokus på:
- hvad der kendetegner børn og unge med minoritetsetnisk baggrund, der er anbragt uden for hjemmet, sammenlignet med anbragte børn og unge med etnisk dansk baggrund.
- om børn og unge med minoritetsetnisk baggrund anbringes i større eller mindre omfang end danske børn og unge med sammenlignelige vilkår mv.
- hvordan børn og unge med minoritetsetnisk baggrund oplever anbringelsen og trives i den
- hvordan ansatte på børne- og ungehjem arbejder med denne gruppe af børn, unge og deres familier.
Undersøgelsen viser bl.a. at der er statistiske tegn på, at særligt børn og unge med mellemøstlig og afrikansk baggrund anbringes markant mindre end børn og unge af dansk oprindelse, som har sammenlignelige vilkår. Det fremgår også, at børn og unge med minoritetsetnisk baggrund anbringes senere og i højere grad på børne- og ungehjem.
Der er derimod fx ingen særlig forskel på deres trivsel eller oplevelsen af inddragelse.
Undersøgelsen er baseret på registerdata på Danmarks Statistik og VIVE’s landsdækkende spørgeskemaundersøgelse om trivsel blandt børn og unge i udsatte positioner. Der benyttes også kvalitative data i form af interviews med børn/unge og fagprofessionelle fra fire børne- og ungehjem.
Rapporten henvender sig til alle, som har interesse i viden om børn og unge med minoritetsetnisk baggrund, der er anbragt uden for hjemmet. Det kan fx være børne- og ungerådgivere, ansatte på et børne- eller ungehjem eller ledere for de to grupper af medarbejdere.
Hent publikationen her