Har I lyst til at anvende en netværks- og recovery-orienteret tilgang til unge i psykisk mistrivsel, så er Åben Dialog måske noget for jer!
Åben Dialog er baseret på syv principper, der matcher intentionerne om styrket inddragelse i barnets lov. Tilgangen er veldokumenteret og har fokus på at styrke samarbejdet med den unge og i højere grad at inddrage både de rette fagprofessionelle og det private netværk i forhold til den unges situation.
Social- og Boligstyrelsen tilbyder kompetenceudvikling og implementeringsstøtte til kommuner, der gerne vil i gang med at arbejde med metoden. Der er fortsat ledige forløb i marts og april 2025. Forløbene fordeles efter først til mølle-princippet, så kontakt os hurtigt, hvis I er interesserede.
Derfor har Rudersdal allerede søgt
Flere kommuner anvender allerede Åben Dialog på voksenområdet.
Det gælder bl.a. Rudersal Kommune, og det er netop på baggrund af de positive erfaringer, kommunen har fra voksenområdet, at de nu gerne vil udvide paletten og derfor har søgt om et forløb på ungeområdet. Det fortæller Iben Hellvik, der er myndighedschef i Rudersdal Kommune.
”På voksenområdet har vi brugt Åben Dialog gennem flere år, og det har i væsentlig grad styrket vores arbejde med at få borgerens eget perspektiv og egne mål og drømme frem som udgangspunktet for samarbejdet om indsatsen. Det håber vi at kunne overføre til ungeområdet,” siger hun.
Hvad indebærer forløbet?
Forløbet opkvalificerer ledere og fagprofessionelle til at bruge Åben Dialog i det praktiske arbejde med unge i psykisk mistrivsel i alderen 13-24 år. Samtidig er der fokus på, at tilgangen forankres i den kommunale organisation.
Et forløb strækker sig over ni-tolv måneder og består i:
- seks undervisningsdage, hvor I får en grundlæggende indføring i Åben Dialog og bliver klædt på til at bruge den i egen praksis
- fire lokale workshops med fokus på jeres implementering og forankring af Åben Dialog i jeres organisation, så vi sikrer, at der er gode rammer for at den nye viden fra undervisningen kommer i spil hos jer
- læringsbesøg og supervision med øvelser og feedback på jeres brug af Åben Dialog i de konkrete ungeforløb, I arbejder med i hverdagen
- tværkommunale læringsmøder og løbende sparring med andre kommuner, der også arbejder med Åben Dialog.
Social- og Boligstyrelsen står for implementeringsstøtten, mens Substans Konsulenthus og Åben Dialog Fonden står for kompetenceudviklingen.
Forløbet er gratis.
Læs mere og søg et forløb