Tillid, inddragelse og retssikkerhed. Det er nøgleordene for et samlet kursustilbud til kommunerne, som skal bidrage til, at børn og voksne med psykiske eller fysiske funktionsnedsættelser får den rette og tilstrækkelige hjælp.
Kurserne tilbydes af Social- og Boligstyrelsen og Ankestyrelsen i fællesskab og skal styrke den juridiske og socialfaglige kvalitet i sagsbehandlingen på handicapområdet.
Kurserne tilbydes i perioden 2023-25 og tager forskellige temaer op. På kurset i andet halvår af 2024 er der fokus på sagsoplysning på voksenhandicapområdet.
Det hører I om på kurset
På kurset får I på én dag viden om dels de juridiske rammer for sagsoplysning, dels socialfaglige opmærksomhedspunkter i sagsoplysning, herunder begrundelseskrav og helhedsvurdering.
Gennem oplæg og dialog vil kurset belyse, hvordan sagsoplysning kan styrke kvaliteten i sagsbehandlingen.
Undervejs på kurset ser vi på udviklingspsykologiske diagnoser i et socialfagligt perspektiv, herunder hvordan et forringet og anderledes funktionsniveau kan påvirke borgerens adfærd. Derudover ser vi på hvad adfærden kan være udtryk for, og hvordan man kan omsætte og anvende psykologiske beskrivelser og udredninger i oplysningsgrundlaget.
Det praktiske
Kurset er primært målrettet nye rådgivere, der ønsker viden om, hvordan man som rådgiver sikrer, at sager er tilstrækkeligt oplyst. Kurset varer en enkelt dag og bliver tilbudt dels som fysiske kurser i Aarhus, København og Odense, dels som et virtuelt kursus, der kan tilgås af alle.
Kursus i Aarhus, København og Odense
Tilmeldingen foregår via NemTilmeld:
Tilmeld dig kurset i Aarhus 24. oktober 2024
Tilmeld dig kurset i København 31. oktober 2024
Tilmeld dig kurset i Odense 5. november 2024
Virtuelt kursus
Kurset holdes den 22. oktober 2024 over Zoom. Tilmeldingen foregår via NemTilmeld:
Tilmeld dig kurset 22. oktober 2024