E-læring og webinar: Udredningsværktøjet på børnehandicapområdet

13-12-2023

Bliv inspireret af viden om udredningsværktøjet! Social- og Boligstyrelsen er på trapperne med et nyt e-læringsmateriale, som vi stiller gratis til rådighed. Hør mere på vores webinar 17. januar 2024, hvor vi giver en grundig præsentation. Udredningsværktøjet understøtter kvaliteten i sagsbehandlingen på børnehandicapområdet og bidrager til at arbejde mere systematisk og inddragende.

Udredningsværktøjet, der bygger på den socialfaglige metode Integrated Children’s System (ICS), er udviklet til at understøtte sagsbehandlingen på børnehandicapområdet. Overvejer I at implementere udredningsværktøjet, eller vil I gerne bruge det i endnu højere grad, end I gør i dag, så tjek vores nye e-læring, som vi offentliggør inden jul.

E-læringen kan bruges både som kompetenceudvikling i udredningsværktøjet og som et nemt tilgængeligt opslagsværk i hverdagen.  

Grundig introduktion

Målgruppen for e-læringen er børne- og ungerådgivere og ledere på børnehandicapområdet.

Materialet, der er udarbejdet af Københavns Professionshøjskole, består af fem moduler med hvert sit tema, som tilsammen giver en grundig introduktion til udredningsværktøjet. Hvert modul tager cirka 50 minutter at gennemføre. Modulerne veksler mellem beskrivelser, oplæg fra kommunale repræsentanter om erfaringer med udredningsværktøjet og øvelser, der lægger op til refleksion over din egen praksis.

Modulerne er:

  • Modul 1: Præsentation af udredningsværktøjet
  • Modul 2: Målgruppevurdering
  • Modul 3: Planer
  • Modul 4: Opfølgning
  • Modul 5: Overgang fra barn til voksen

E-læringen kan ses på denne side fra den 20. december

Hør mere på vores webinar 17. januar

Ønsker du som medarbejder eller leder at få en introduktion til materialet, så vær med bag skærmen, når vi afholder webinar 17. januar 2024 kl. 9.00-10.30.

Her præsenterer Københavns Professionshøjskole det nye e-læringsmateriale og giver input til, hvordan man konkret kan arbejde med det i den enkelte kommune. Vi fortæller også om udredningsværktøjet generelt og om de mange gode grunde, der er til at bruge det i sagsbehandlingen.

For eksempel er det en erfaring, at værktøjet er godt til at give en retning i dialogen med forældrene og sikre, at man kommer hele vejen rundt om barnets og familiens situation - en tilgang, der gør, at man ikke kun ser udfordringerne, men også får de positive sider og familiens styrker frem. Værktøjet gør det også nemmere at sikre den gode inddragelse af barnet, der er det helt central i barnets lov.

Deltagelse i webinaret er gratis, men tilmelding er nødvendig og skal ske senest 16. januar 2024 hos Københavns Professionshøjskole. Webinaret afholdes over Zoom. Link til deltagelsen sendes senest dagen før.  

Tilmeld dig til webinaret 17. januar

Nye håndbøger om barnets lov og ICS/udredningsværktøjet

Barnets lov træder i kraft 1. januar 2024 og samler alle bestemmelser om støtte til børn og unge, uanset om støttebehovet har afsæt i funktionsnedsættelser, sociale problemer eller andre udfordringer.

Social- og Boligstyrelsen har netop udgivet en håndbog om den nye lov. Samtidig er håndbogen om ICS og udredningsværktøjet, der udkom første gang i 2018, blevet opdateret, så den afspejler det nye juridiske grundlag for sagsbehandlingen.

Håndbog om barnets lov

Håndbog om ICS og udredningsværktøjet 2023

Kontakt

Victor Krusell Sørensen
Fuldmægtig

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her