Børn og unge (10-17 år) med alvorlige kriminalitetsproblematikker er en målgruppe, det kan være kompliceret at tilrettelægge indsatser til, fordi de - udover kriminaliteten - ofte også har række komplekse, sammensatte sociale problemstillinger, udviklingsforstyrrelser og/eller psykiske lidelser. Samtidig er der typisk mange forskellige aktører involveret i en indsats.
Målgruppen har behov for indsatser, der bliver individuelt tilrettelagt og tilpasset den enkeltes konkrete situation. Løsningen bør være helhedsorienteret og koordineres på tværs af fagligheder og sektorområder.
Udgivelsen giver på den baggrund et lettilgængeligt overblik over de vigtigste anbefalinger samt de tre typer af forløb, der kan være tale om, nemlig et forløb Ungdomskriminalitetsnævnet, et strafferetsligt forløb eller et forløb i regi af de sociale myndigheder.
De forskellige aktørers roller bliver beskrevet gennem fire faser: Opstartsfasen, efterforsknings- og forberedelsesfasen, afgørelsesfasen og indsatsfasen. I oversigterne er kommunens rolle fremhævet med en rød stjerne.
Hent publikationen