Guiden er udarbejdet i forbindelse med projektet "En styrket sammenhængende og helhedsorienteret indsats mod hjemløshed blandt unge, med særligt fokus på forebyggelse og tidlig indsats" (også kaldt "Ungeprojektet").
Ovenstående projekt er et udviklings- og afprøvningsprojekt, som er blevet udviklet og afprøvet i et samarbejde med Socialstyrelsen og ti kommuner i perioden 2014-2017.
Denne guide har til formål at give kommunale beslutningstagere, stabsfunktioner og udviklingskonsulenter, som arbejder med udsatte unge, viden om, hvordan man som kommune kan arbejde med unge i hjemløshed og unge i risiko for hjemløshed. Dette med henblik på at inspirere til, hvordan kommunen kan styrke sin indsats over for målgruppen og derigennem forebygge og reducere hjemløshed.
Om guiden
- Guiden er rettet mod kommunale beslutningstagere, stabsfunktioner og ledere samt udviklingskonsulenter.
- Guiden indeholder en beskrivelse af, hvordan man som kommune kan arbejde med en sammenhængende, helhedsorienteret indsats målrettet hjemløse unge og unge i risiko for hjemløshed.
- Guiden er struktureret ud fra fem vidensdimensioner: målgruppe, metoder, virkninger, implementering og økonomi.
Andre relevante publikationer
Denne guide er suppleret med en metodehåndbog til fagpersoner, som arbejder med udsatte unge. Metodehåndbogen beskriver, hvordan fagpersoner kan arbejde med metoden i praksis og indeholder derudover en række redskaber.
Du finder metodehåndbogen til fagpersoner her.
Redskaber til samarbejdsmodellen for unge i hjemløshed kan du finde her.
Derudover kan man læse mere om projektet i den afsluttende evalueringsrapport.
Du finder den afsluttende evalueringsrapport her.
Hent publikationen