Vi udbygger datauniverset på social.dk

29-08-2024

Ved du, hvor mange i din kommune, der har udviklingshæmning, og som samtidig er i beskyttet beskæftigelse? Eller om børn med autisme har mere eller mindre kontakt med sundhedsvæsenet end andre? Social.dk er blevet udvidet med nye centrale tal for en lang række målgrupper. Træk tal på kryds og tværs af landet og bliv klogere!

Unge voksne med ADHD er ofte i kontakt med psykiatrien: I 2022 var det således hver tredje i alderen 18-30 år med en ADHD-diagnose, der i løbet af året var indlagt, ambulant patient eller på anden led havde kontakt til psykiatrien.

Det er blot et enkelt eksempel på de mange nye tal, der nu kan hentes på vidensplatformen social.dk.

Fem nye datakategorier

Vi har udbygget datauniverset på platformen på en lang række punkter. Opdateringen giver helt nye opgørelsesmuligheder, så du som bruger kan kombinere oplysninger om en eller flere sociale målgrupper med andre centrale tal:

Alle målgrupper under kategorien ”Voksne”:

  • Aktivitets- og samværstilbud
  • Beskyttet beskæftigelse

Alle målgrupper under kategorien ”Børn og unge”:

  • Underretninger
  • Elever med mindst 2 i dansk og matematik ved folkeskolens prøve i 9. klasse

Alle målgrupper på social.dk:

  • Kontakt til sundhedsvæsenet (både somatikken og psykiatrien)

Søg sparring i nabokommunen

Noget af det særlige ved social.dk er de mange muligheder for at sammenligne data på kryds og tværs. Du kan trække tallene både for din egen kommune, andre kommuner og for hele landet.

”Datauniverset på social.dk er en nem adgang til overskuelige data for ens egen kommune. Men vi håber også, at det kan være en kilde til sparring og videndeling, at man også kan se data fra andre af landets kommuner. Måske er man interesseret i, hvordan nabokommunen er lykkedes med at få en højere andel af deres borgere med handicap i beskæftigelse. Det kan også være, at man bliver nysgerrig på, hvordan andre er lykkedes med at få flere udsatte børn og unge godt igennem folkeskolen,” siger kontorchef Steen Bielefeldt Pedersen, Social- og Boligstyrelsen.

Dyk ned i de nye tal på social.dk

Hvad er social.dk?

Social.dk er et nyt samlet udstillingsvindue for viden på socialområdet.

På platformen binder vi data, viden og anbefalinger sammen på en helt ny måde. Vi giver nyt liv til viden om gode og virksomme indsatser over for udsatte børn, unge og voksne og personer med handicap. Og vi præsenterer data fra hele landet med et stort fokus på let tilgængelighed og anvendelse for alle.

Kontakt

Elisabeth Schjødt Aaskilde
Fuldmægtig

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her