Op mod halvdelen af alle danskere vil på et tidspunkt i livet få en psykisk lidelse. Mange vil have behov for hjælp i socialpsykiatrien, hvilket skaber et stigende pres på socialpsykiatrien i landets kommuner. Heldigvis ved vi, at mange mennesker med psykiske vanskeligheder kan komme sig og leve et meningsfuldt liv i trivsel, hvis de får den rette hjælp.
Vi ved, at indsatser, der sætter det enkelte menneskes håb, ønsker og drømme i centrum og har fokus på at hjælpe den enkelte mod et mere selvstændigt liv, virker. Tilgangen kaldes recovery-orienteret rehabilitering, og forskning viser, at tilgangens potentiale er stort både i forhold til det enkelte menneskes livskvalitet og i et samfundsmæssigt perspektiv.
Social- og Boligstyrelsen afholder nu temamøder, der sætter fokus på, hvordan kommuner kan arbejde systematisk med at udvikle og omlægge socialpsykiatrien. Temamøderne henvender sig både til kommuner, der overvejer at udvikle og omlægge deres praksis og kommuner, der er langt i omlægningen mod recovery-orienteret rehabilitering.
Det sker på dagen
På temamøderne præsenteres Social- og Boligstyrelsens koncept for strategisk udvikling og omlægning mod recovery-orienteret rehabilitering, og hvordan tilgangen kan konkretiseres via otte faglige principper.
Hør erfaringer fra en-to kommuner, der har arbejdet indgående med, at al praksis i kommunens socialpsykiatri tager afsæt i tilgangen - fra kommunens strategiske niveau til den faglige praksis i kommunens sociale tilbud.
Herefter introducerer Social- og Boligstyrelsen enkle redskaber, der kan bruges til at sætte gang i en udvikling og omlægning af socialpsykiatrien.
Praktiske oplysninger
Temamødet henvender sig til den kommunale strategiske ledelse samt ledere og medarbejdere på myndighedsområdet og i de sociale tilbud. Samarbejder du med eller får en indsats i socialpsykiatrien, er du også meget velkommen.
Temamødet afholdes online 2. maj kl. 10-12 og 23. maj kl. 13-15 via Zoom. Programmet på de to dage er det samme.
Du får tilsendt program og et link til deltagelsen en uge før mødet.
Det er gratis at deltage.
Tilmeld dig mødet 2. maj
Tilmeldingsfrist: 24. april.
Tilmeld dig mødet 23. maj
Tilmeldingsfrist: 15. maj.