Et stærkt samarbejde mellem offentlige og civile aktører er meningsfuldt og vigtigt. Det kan mange formodentlig skrive under på. Men det ændrer ikke på, at det kan være udfordrende at få etableret.
Frivillige og offentlige aktører arbejder ud fra forskellige normer, kompetencer, rationaler og kommunikationsmetoder, og det kan både skabe potentialer og udfordringer. Det skal vi turde tale om.
Frivillighed og brobygning på dagsordenen
På den kommende frivillighedskonference vil vi lytte til erfaringerne fra en stribe civilsamfundsorganisationer og forskellige offentlige aktører.
Vi har et særligt fokus på, hvordan initiativer, der bygger bro mellem civilsamfundet og det offentlige, kan være med til at styrke udsatte borgeres trivsel. Undervejs lægger vi op til dialog om det, der kan være svært; om konflikter og tabuer både inden for det frivillige arbejde og i samarbejdsrelationerne.
Dagen vil byde på en dynamisk blanding af vidensoplæg, inspirerende cases og rige muligheder for videndeling.
Det kan du forvente
Ny viden: Seneste viden inden for frivillighed og velfærdssamarbejde. Du vil blive opdateret på de nyeste tendenser og bedste praksis.
Praktiske cases: Vi vil dele konkrete eksempler og cases fra samarbejdet mellem det offentlige og den frivillige sektor, der kan fungere som inspirationskilder til dit egen arbejde.
Netværksmuligheder: Mød og del erfaringer med engagerede kollegaer inden for frivilligheds- og velfærdsområdet.
Du kan blandt andre møde:
- Louise Vang Jensen, antropolog og co-CEO i det strategiske innovationsbureau, IS IT A BIRD
- Anne Camilla Nielskov, direktør for den frivillige organisation Fri af misbrug Familierådgivning
- Steffen Rasmussen, stifter af Fundamentet i Aarhus, som i 2018 modtog Kronprinsparrets sociale Stjernedryspris
Det praktiske
Konferencen er arrangeret i et samarbejde mellem Social- og Boligstyrelsen, Center for Frivilligt Socialt Arbejde, KL og Komponent. Konferencen afholdes i Odeon, Odense den 29. februar 2024.
Målgruppen er medarbejdere og ledere i kommuner og regioner, der beskæftiger sig med frivillige indsatser til socialt udsatte unge og voksne.
Pris: 2200 kr. (ex moms.). Tilmeldingsfrist: 4 januar, 2024. Tilmelding er bindende.
Det er muligt at tilmelde sig konferencen efter tilmeldingsfristen, hvis der er ledige pladser.
Tilmelding og fuldt program på Komponent.dk