Systematisk og målrettet sagsbehandling, hvor barnet, familien og netværket inddrages, er afgørende for, at udsatte børn og unge får den nødvendige støtte og hjælp til at lykkes bedst muligt i eget liv.
Som kommune har I nu mulighed for at ansøge om et forløb, hvor Task Forcen understøtter jer i at udvikle og løfte kvaliteten i sagsbehandlingen.
Hvad sker der i et Task Force-forløb?
Et Task Force-forløb har fokus på, hvordan I kan øge kvaliteten i sagsbehandlingen på børne- og ungeområdet og dermed øge effekten af de indsatser, der iværksættes. Forløbet tager udgangspunkt i jeres kommunes praksis inden for Social- og Ældreministeriets fire pejlemærker for kvalitet i sagsbehandlingen: Inddragelse, faglig udredning, valg af indsats og opfølgning.
I forløbet tilbyder vi rådgivning og forskellige aktiviteter, der kan understøtte udvikling og implementering i jeres praksis. Vi har især fokus på:
- Kompetenceudvikling
- Arbejdsgange og procedurer
- Ledelse og styring.
Hvordan foregår det?
Forløbet indledes med en analyse af jeres myndighedspraksis på børne- og ungeområdet. Samtidig igangsættes relevante udviklingsaktiviteter og kompetenceudvikling til rådgivere og faglige ledere.
På baggrund af analysen og Task Forcens anbefalinger laver vi i samarbejde en udviklingsplan, der fastlægger de mål og resultater, som I forventer at nå i jeres kommune under forløbet. Task Forcen forpligter sig til at støtte jer i udformningen, gennemførelsen og opfølgningen af udviklingsarbejdet.
Udviklingsforløbet afsluttes med en statusrapport, hvor der følges op på de igangsatte udviklingsaktiviteter. Som noget nyt tilbyder vi også et opfølgende møde 8 måneder herefter for at understøtte, at der fortsat er fokus på fremdrift og kvaliteten af sagsbehandlingen.
Det samlede forløb varer i ca. to år, og det er gratis for kommunen at deltage. Forløbet gennemføres i et samarbejde mellem jer, Socialstyrelsen og Ankestyrelsen.
Hvad er jeres udbytte?
Et Task Force-forløb bidrager til at styrke kvaliteten af sagsbehandlingen og understøtter en helhedsorienteret og systematisk praksis. Kommuner, der tidligere har deltaget i et forløb, oplever blandt andet disse forbedringer:
- Fokuserede børnefaglige undersøgelser
- Børn og forældres perspektiv inddrages i øget grad
- Øget inddragelse af netværket omkring barnet
- Præcise og målbare mål i handleplaner
- Kvalificering af arbejdsgange for sagsbehandlingen
- Kvalificering og læringsorienteret brug af ledelsestilsyn
- Højere grad af ensartethed i sagsbehandlingen
- Kompetenceudvikling af både rådgivere og ledere
Sådan søger I om et Task Force-forløb
Der igangsættes en ny ansøgningsrunde til forløb med start i 2., 3. og 4. kvartal 2023. Ansøgningsfristen er 1. december 2022 kl. 12.00.
Find ansøgningsskemaet og læs om ansøgningsprocessen
Rettelse: Det fremgik tidligere fejlagtigt af manchetteksten under overskriften, at fristen var 6. december 2021. Det er rettet til 1. december 2022. Red.