Hvordan hjælper vi særligt sårbare mennesker med misbrug?

09-09-2021

Hvad ved vi om målgruppen af borgere med både misbrug, psykiske vanskeligheder og sociale problemer? Og hvilke tilgange og metoder er egnede til udredning og støtte? Kom til gå hjem-møde 28. september i Odense eller 5. oktober København og få input til arbejdet med særligt udsatte voksne med komplekse udfordringer.

Målgruppen af særligt udsatte voksne kæmper ofte med misbrug og psykiske problemer. Gennem deres opvækst og voksenliv kan de have følt sig anderledes og misforståede, og mange har oplevet svigt, krænkelser og traumer. De efterlyser ikke altid selv hjælp, og nogle er svære at fastholde i tilbud. Ofte er de aldrig blevet ordentligt udredt, og derfor har det heller aldrig stået klart, hvad der er årsagerne til de problemer, de oplever.

Socialstyrelsen tilbyder et gå hjem-møde i både København og Odense, hvor vi sætter fokus på den aktuelle viden om målgruppen af særligt sårbare borgere og konkrete tilgange og metoder til arbejdet, herunder inddragelse af borgeren og udredning.

Gå hjem-mødet tager udgangspunkt i en undersøgelse, som VIVE har gennemført for VISO i Socialstyrelsen. Resultaterne er formidlet både i en rapport og i et kortere og mere tilgængeligt hæfte. Begge blev offentliggjort i juni 2021.

Hent hæftet med inspiration til arbejdet med særligt udsatte (pdf)

Hent rapporten om udredning af særligt udsatte borgere (pdf)

Dagens program

De to gå hjem-møder har samme indhold. Følgende oplægsholdere vil bidrage til programmet:

  • Marlene Christel Haahr, konsulent, VISO
    Baggrund og mål for videnshæftet.
  • Nichlas Permin Berger, forsker, VIVE
    Central viden fra undersøgelsen, herunder udvalgte metoder og tilgange til blandt andet borgerinddragelse og udredning.  
  • Kristine Schultz, psykolog og VISO-specialist samt Inge Stounbjerg, ergoterapeut og VISO-specialist, Center for psykiatri og socialt udsatte, Horsens
    Erfaringer med udredning og relationsarbejde i forhold til sårbare voksne med misbrug og komplekse psykiske og sociale problemstillinger.

Praktiske oplysninger

Gå hjem-møderne er gratis, men tilmelding er nødvendig og skal ske senest den 20. september. Tilmelding og yderligere oplysninger fremgår af linksene nedenfor:

Tilmeld dig gå hjem-mødet i Odense 28. september 2021

Tilmeld dig gå hjem-mødet i København 5. oktober 2021

Senest opdateret 09-09-2021

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her