Mere end 10.000 kursister har siden 2015 deltaget i et af Børnekatalogets kurser. Nu rykker alle kurserne online, og det betyder, at Socialstyrelsen kan tilbyde al undervisningen gratis, og endnu flere rundt om i landet kan få glæde af Børnekataloget.
Er du ansat i en kommune på børne- og ungeområdet som leder eller sagsbehandler? Eller arbejder du i et socialt tilbud eller i et alment tilbud med fokus på opsporing og forebyggelse? Så vil ét af Børnekatalogets videnskurser måske være relevant for dig.
Det kan du lære mere om
Videnskurserne varer en enkelt dag og giver dig ny og konkret viden om eksempelsvis lovgivning, forskning eller centrale udviklingsinitiativer på børn- og ungeområdet.
Formålet med denne kursustype er, at man som deltager styrker sin viden om en given problematik, indsats eller målgruppe og dermed også får ny inspiration til en mere vidensbaseret praksis.
Aktuelt tilbydes der videnskurser om disse emner:
- børn som pårørende
- skolegang og skolevægring
- efterværn
- en sammenhængende ungeindsats
- matchning til en foranstaltning
- myndighedsarbejdet i sager med børn og unge med funktionsnedsættelser
- myndighedsarbejdet i sager med voldelige og seksuelle overgreb
- opsporing af børn og unge i udsatte positioner i almenområdet
- underretninger.
Andre virtuelle kursusmuligheder
Børnekataloget rummer også virtuelle praksiskurser, der varer 5 dage. Praksiskurserne rekvireres af den enkelte kommune og tilrettelægges i tråd med kommunens udfordringer, organisering og medarbejdersammensætning. Der tilbydes praksiskurser om 7 forskellige emner.
Børnekatalogets metodekurser er ligeledes virtuelle og varer 3 dage. Metodekurserne har særligt fokus på ICS og udredningsværktøjet.
Hvis du vil vide mere
Det er VIA University College, der administrerer Børnekataloget for Socialstyrelsen, og det er derfor også på VIAs hjemmeside, man skal tilmelde sig.
Se alle mulighederne i Børnekataloget