Kender du forløbsbeskrivelsen for børn og unge med sjældne handicap?

06-02-2020

Er du i berøring med børn eller unge med et sjældent handicap? Har du samtidig brug for inspiration til, hvordan indsatserne til disse børn og unge bedst tilrettelægges? Så tjek Socialstyrelsens forløbsbeskrivelse, der nu også findes i forkortet miniudgave. Du kan få en introduktion i vores nye video.

Børn og unge med sjældne handicap har typisk flere og ofte alvorlige fysiske og/eller kognitive funktionsnedsættelser og helbredsproblemer. Der vil ofte være tale om kroniske og komplekse tilstande, der kræver højt specialiserede indsatser – som regel længerevarende eller livslange.

Socialstyrelsen udgav sidste år en forløbsbeskrivelse om, hvordan kommunerne bedst kan hjælpe børn og unge med sjældne handicap. En spørgeskemaundersøgelse har vist, at forløbsbeskrivelsen anvendes af cirka halvdelene af landets kommuner, og at den især bruges til at sikre kvaliteten i det faglige arbejde og få viden om målgruppen, men også til at få viden om centrale indsatser og metoder.

Film og miniudgave

Er du én af dem, der endnu ikke kender og bruger forløbsbeskrivelsen i dit arbejde med børn eller unge med sjældne handicap, kan du i denne lille film få en introduktion til forløbsbeskrivelsen:



Sammen med filmen udkommer en miniudgave af forløbsbeskrivelsen, der giver et hurtigt overblik over Socialstyrelsens faglige anbefalinger. Anbefalingerne har et format og en længde, så de er lige til at printe og have ved hånden, når der tilrettelægges indsatser til børn eller unge med sjældne handicap.

Find anbefalinger og forløbsbeskrivelse på Socialstyrelsen.dk


Det er National Koordination i Socialstyrelsen, der står for udarbejdelsen af forløbsbeskrivelser om indsatser for små målgrupper.

Læs mere om National Koordination

Få overblik over alle forløbsbeskrivelser

Senest opdateret 06-02-2020

Kontakt

Dea Andersen
Socialfaglig konsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her