Socialstyrelsen tilbyder udviklingsforløb med fokus på, hvordan kommunerne kan styrke deres beredskab mod overgreb mod børn. Forløbene er gratis og tilbydes i regi af styrelsens særlige indsatsteam på området.
Et forløb med Indsatsteam Overgreb er målrettet kommuner, der gerne vil have et aktivt beredskab til forebyggelse, opsporing og håndtering af sager om overgreb mod børn og unge.
Få et aktivt beredskab mod overgreb
At have et aktivt beredskab betyder, at kommunale sagsbehandlere og medarbejdere på almen- og specialområdet har relevant og opdateret viden om tegn og signaler på overgreb. Det betyder også, at de ved, hvordan de helt konkret skal handle, når der opstår bekymring for et barn.
Et udviklingsforløb med Indsatsteam Overgreb hjælper kommunerne med at løfte denne opgave. Forløbet tager udgangspunkt i den enkelte kommunes behov og specifikke udviklingspotentialer på området.
Forventede resultater af et forløb
Et udviklingsforløb med Indsatsteam Overgreb kan forvente at give kommunen disse resultater:
- Øget indsigt i egen praksis og udviklingsmuligheder på overgrebsområdet
- Højere grad af implementering af - og kendskab til retningslinjer for opsporing, forebyggelse og håndtering af sager om overgreb mod børn og unge
- Generel opkvalificering af viden om overgreb
Forløbet betragtes som et partnerskab. Socialstyrelsen og den enkelte kommune udvikler derfor også konkrete mål for forløbet i samarbejde.
Indholdet af et udviklingsforløb med Indsatsteam Overgreb
Ansøg om udviklingsforløb med Indsatsteam Overgreb
I forbindelse med omlægningen af SISO’s indsats til Indsatsteam Overgreb ophører SISO’s telefonrådgivning per 1. maj 2016. På socialstyrelsen.dk kan der hentes inspiration til andre rådgivningsmuligheder.
Rådgivning om overgreb