”The 1st International Young Carers Conference” vil sætte fokus på spørgsmål om børn som pårørende og unge omsorgsgivere.
Konferencen finder sted d. 28.- 31. maj 2017 i Malmø. Der er call for abstracts nu med deadline 15. maj 2016. Tilmelding for almindelig deltagelse åbner i september.
Børn som pårørende og unge omsorgsgivere
Konferencen tager afsæt i FN-konventionen om barnets rettigheder. Der er særligt fokus på børn, der har et familiemedlem, som er alvorligt syg, har et misbrug eller en psykisk sygdom.
Målet med konferencen er at styrke det internationale samarbejde på området for børn som pårørende ved at inspirere til fælles politik, forskning og udviklingsarbejde.
Inden for rammerne af hovedtemaet om børn som pårørende er der fokus på disse områder:
- Hvordan fremmer vi sundhed og trivsel? Fra et socialt, socioøkonimisk og folkesundhedsperspektiv
- Resiliens – børns styrker og ressourcer
- Fremtidsmuligheder – uddannelse og beskæftigelse
- Mangfoldighed og ligestilling – migration
- Evidensbaseret støtte – systematisk opfølgning og evaluering
- Innovation og velfærdsteknologi – støtte og pleje
- Et rettighedsbaseret perspektiv – juridiske og etiske aspekter
- Sundheds- og socialsektoren – samarbejde på tværs
Call for abstracts
Abstracts kan præsenteres på dansk, svensk, norsk og engelsk og indsendes på de samme sprog. Hvis dit abstract ikke falder ind under et af hovedtemaerne, er der åbenhed over for abstracts, som omhandler innovative projekter og metoder.
Udvalgte abstracts skal præsenteres ved seminarsessioner. Hver præsentation skal være af 15-20 minutters varighed og vil blive efterfulgt af 30 minutters diskussion.
Abstracts skal indsendes på info@anhoriga.se senest d. 15. maj 2016. Bemærk, at abstracts skal følge visse retningslinjer.
Yderligere information om konferencen generelt og call for abstracts på Nationellt kompetenscentrums hjemmeside
Arrangører fra Sverige, Norge og Danmark
Konferencen er arrangeret af organisationer og myndigheder i norden, bl.a. Linnéuniversitetet (Sverige), FORTE (Forskningsrådet för hälsa, arbetsliv och välfärd Sverige), Socialstyrelsen Sverige, BarnsBeste (Nasjonalt kompetansenettverk Norge) og Socialstyrelsen Danmark