Temadag om helhedsorienterede planer

08-04-2019

Få ny viden om arbejdet med helhedsorienterede planer for borgere med komplekse og sammensatte behov. Taskforce – Handicap inviterer til temadag den 28. maj i København og den 29. maj i Horsens.

Der er nu åbent nu for tilmelding til regionale temadage den 28. maj i København og den 29. maj i Horsens. Temaet er helhedsorienterede planer, og hvordan man kan arbejde med dem i sagsbehandlingen på voksenhandicapområdet.

Det kan du opleve på temadagen

Indsatser, der skal koordineres på tværs af fagligheder, forvaltninger og sektorer, fordi borgeren har brug for flere former for støtte samtidigt, er en kendt udfordring. Dette fremhæves også i VIVEs kortlægning fra 2018: "Kommunernes perspektiver på centrale udfordringer på voksensocialområdet".

Læs om kortlægningen af kommunernes centrale udfordringer

Der er i serviceloven mulighed for, at kommunen udarbejder én samlet, helhedsorienteret plan for borgere med komplekse og sammensatte problemer, hvor der ellers kan eller skal udarbejdes flere planer for indsatserne. Men hvordan er det i praksis at arbejde med helhedsorienterede planer? Og hvilken rolle spiller økonomistyringen? Det sætter Taskforce – Handicap nu fokus på.

På temadagen vil der både være oplæg om konkrete erfaringer fra kommuner og projekter, og om hvordan økonomistyringen kan understøtte eller udfordre arbejdet.

Praktiske oplysninger

Temadagen er for dig, der er kommunal myndighedsleder, faglig koordinator eller udviklingskonsulent på myndighedsområdet.

Deltagelse er gratis, og pladserne tildeles efter først til mølle-princippet. Der kan dog maksimalt være to deltagere pr. kommune.

Temadagene i København og Horsens har samme indhold.

Tilmeld dig temadagen i København

Tilmeld dig temadagen i Horsens

Om Taskforce – Handicap

Socialstyrelsens Taskforce – Handicap afholder to gange om året regionale temadage for kommunerne, hvor der tages afsæt i et tema inden for sagsbehandlingen på handicapområdet. Taskforcen tilbyder også kommunerne korte formidlings- og læringsforløb og lange analyse- og udviklingsforløb, der kan søges på Socialstyrelsens hjemmeside.

Læs mere om Taskforce – Handicaps tilbud til kommunerne

Der er foretaget enkelte småjusteringer af teksten den 9. april 2019. Red.

Senest opdateret 09-04-2019

Kontakt

Martin Sandø
Specialkonsulent

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her