Kort fortalt

Socialstyrelsen2018

"Kort fortalt" er en guide til unge, der har været anbragt udenfor hjemmet, og den kan hjælpe med mange af de praktiske og personlige udfordringer, der kan være i overgangen til voksenlivet.

Unge, der har været anbragt udenfor hjemmet, kan have særlige udfordringer i overgangen til en selvstændig voksentilværelse. Mange kan savne viden om både praktiske ting og mere personlige forhold.

I samarbejde med SPUK og Professionshøjskolen Metropol har Socialstyrelsen derfor udgivet håndbogen "Kort fortalt" til unge, som har brug for mere viden om de mange forhold, der gør sig gældende for de unge, der nu for første gang skal bo for sig selv.

I bogen kan den enkelte få gode råd og vejledninger om fx madlavning, rengøring, jobsøgning, sex, sundhed, sociale rettigheder og forpligtelser.

Materialet henvender sig direkte til de unge selv. Indholdet er kort og præcist og i en form, der skal skabe overblik og struktur.

Bogen kan desuden anvendes i dialogen mellem den unge og en kontaktperson eller anden voksen.

"Kort fortalt" er i 2018 blevet revideret, og den nye version kan nu hentes digitalt her på siden eller bestilles i fysisk form vha. nedenstående formular.

Ønsker man at bestille flere end 5 stk. skal man skrive til lmfa@socialstyrelsen.dk.


 
Hent publikationen

Bestil trykt udgave af publikationen

Skriv navn på publikationen

Felter med (*) skal udfyldes