Ingen mad gør gavn før den er spist - Måltidets betydning for mennesker med svære funktionsnedsættelser

Birgit Boe Jørgensen og Jette Lindstrøm, Center for Døvblindhed og Høretab2012

I hæftet "Ingen mad gør gavn, før den er spist" finder man beskrivelser og gode råd om ernæring og tværfagligt samarbejde for mennesker med svære funktionsnedsættelser.

Hæftet henvender sig til pædagogisk personale og køkkenpersonale og berører emner som aktiv deltagelse i køkkenet, det gode måltid samt vigtigheden i at servere maden i den konsistens og det omfang, der passer den enkelte. Endelig får læseren en basal gennemgang af tygge- og synkefunktionen.

I hæftet finder du desuden en række opskrifter på velsmagende mad, som beboerne på Center for Døvblindhed og Høretabs Ungdomshjem i Aalborg har nydt godt af gennem tiden.

Hæftet tager udgangspunkt i døvblindefeltet, men vil også være relevant for personale, der arbejder med mennesker med andre funktionsnedsættelser.


 
Hent publikationen