Refleksionskort til de nationale retningslinjer for social stofmisbrugsbehandling

Refleksionskortene er til jer, der ønsker en hurtig indføring i de nationale retningslinjer og savner et redskab, der kan hjælpe jer med få øje på, hvor jeres praksis ligger tæt på anvisningerne, og hvor der kan være behov for at arbejde med udvikling og forandring af praksis.

De nationale retningslinjer for social stofmisbrugsbehandling kan være omfattende at læse fra ende til anden, og det tager tid at implementere retningslinjerne i den daglige praksis. Refleksionskortene er et godt sted at starte, hvis I er nysgerrige på retningslinjerne og har et ønske om at implementere dem i jeres praksis. Hvert kort knytter sig til en retningslinje og indeholder nogle spørgsmål til faglig drøftelse og refleksion.

Hent et sæt af kortene gratis nedenfor, og spil refleksionsspillet med dine kolleger, så I sammen kan:

  • Blive klogere på, hvad retningslinjerne siger om specifikke emner i den sociale stofmisbrugsbehandling
  • Tage fat på faglige drøftelser af, hvor jeres praksis ligner retningslinjerne og hvor den adskiller sig
  • Reflektere over, hvordan I tilrettelægger jeres arbejde i overensstemmelse med retningslinjerne.

Refleksionskortene er en let og overskuelig måde at tilgå retningslinjerne med spørgsmål, der støtter jer i at sætte dem i relation til jeres arbejde.

Kortene og hvordan man bruger dem

I bruger kortene ved først at vælge et refleksionskort fra bunken. I kan trække et tilfældigt kort, tage dem i rækkefølge eller udvælge det kort, I er mest nysgerrige på.

Hvert kort indeholder en række refleksionsspørgsmål, der hjælper jer med at sætte retningslinjerne i relation til jeres praksis - en retningslinje af gangen. I kan tage et enkelt kort frem på et morgenmøde eller afsætte en hel temadag til at arbejde jer igennem alle kortene.

På hvert refleksionskort fremgår et sidetal. Sidetallet refererer til den side i De nationale retningslinjerne for social stofmisbrugsbehandling, hvor den specifikke retningslinje, som kortet relaterer til, begynder. Læs først retningslinjen, drøft og reflekter derefter over spørgsmålene sammen.

Der er 20 kort i alt – et for hver retningslinje.

Hent refleksionskortene

Refleksionskortene kan både downloades i en version, der egner sig til at blive læst på skærm, og i en version, du kan bruge, hvis du vil printe kortene ud.

Hent refleksionskortene til læsning på skærm

Hent refleksionskortene til print

Senest opdateret 03-03-2022

Kontakt

Lone Kæstrup
Specialkonsulent