Nordisk virtuel konference om hjemløshed

På vegne af Nordisk Ministerråd afholdt Socialstyrelsen den 26. november 2020 en konference om hjemløshed for de nordiske lande. Du finder links til optagelser af konferencen nederst på siden.

Hvordan arbejder man med at nedbringe hjemløsheden i de forskellige nordiske lande? Hvad siger den nyeste forskning, hvad er erfaringerne fra praksis, og hvordan ser problemstillingerne ud fra et borgerperspektiv?

Det var nogle af de emner, der var i spil, da oplægsholdere fra Finland, Island, Norge, Sverige, Grønland og Danmark til Nordic Web Conference on Homelessness bidrog med deres viden under temaet ”Social støtte og boliger til mennesker i hjemløshed”. Konferencen blev streamet live både fra et studie i København og fra oplægsholdernes placeringer rundt i de seks lande, og på den måde lykkedes det at samle aktuel nordisk viden om hjemløshed til læring for konferencens deltagere.

Konferencen blev afholdt af Socialstyrelsen for Nordisk Ministerråd, hvor Danmark i 2020 havde formandskabet.

Du kan se eller gense plenumoplæg og sessioner via fold-ud-teksterne nederst på siden.

Konferencesproget blev afholdt på engelsk, og det er derfor muligt at dele optagelserne med kolleger i hele norden.

Konferencen var målrettet politikere såvel som ledere og medarbejdere i statslige, regionale og kommunale myndigheder, i NGO'er og i andre sociale tilbud i de nordiske lande. Konferencens oplæg og sessioner vil derudover være relevante at se for alle, der interesserer sig for hjemløshedsområdet i en nordisk kontekst.

Social- og Indenrigsminister Astrid Krags velkomsttale

Social- og Indenrigsminister Astrid Krag åbnede konferencen med en velkomsttale, som du kan se her.

Optagelse af ministerens velkomsttale (YouTube)

På vegne af Nordens Velfærdscenter præsenterer forsker og seniorlektor ved Lunds Universitet i Sverige, Marcus Knutagård, en ny rapport om hjemløshed i de nordiske lande. Rapporten blev udgivet på dagen for konferencen og kan hentes her:

Læs Nordens Velfærdscenters rapport Hemlöshet i Norden – Utvecklingen av nordisk bostadspolitik (2020) (Nordens välfärdscenter)

Optagelse af oplæg 1 “Homelessness in Nordic Countries – New Report from the Nordic Welfare Centre” (YouTube)

Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, og Jonas Laursen, næstformand i SAND – De hjemløses landsorganisation, Danmark.

Optagelse af oplæg 3 “Entering the Housing First engine room” (YouTube)

Oplægsholder: Juha Kaakinen, administrerende direktør for Y-Foundation, Finland.

Optagelse af session 1 “Housing First 2.0” (YouTube)

Oplægsholdere: Heiða Björg Hilmisdóttir, formand for velfærdskomiteen i Island og Hrafnhildur Ólöf Ólafsdóttir, leder af tilbud til borgere i hjemløshed, Island.

Optagelse af session 2 “Services for homeless persons in small populations. Experience from Iceland” (YouTube)

Oplægsholdere: Jacob Michaelsen, direktør for FAB – Fyns Almennyttige Boligselskab, og Tom Rønning, boligstrategisk konsulent i Odense Kommune, Danmark.

Optagelse af session 6 “Cooperation and organization in the housing sector” (YouTube)

Oplægsholdere: Thomas Land Abrahamsen, afdelingsleder for Hjemløseenheden, Maria Johannsen, teamkoordinator for Hjemløseenheden, og Anne-Louise Assendrup Prochownik, projektleder for CTI på Hybelinstitutionen, Københavns Kommune, Danmark.

Optagelse af session 7 “A range of methods supporting Housing First in Copenhagen” (YouTube)

Senest opdateret 14-09-2022

Kontakt

Amanda Lykke Egede-Jensen
Fuldmægtig

Læs programmet

Vil du læse mere om de enkelte oplæg og sessioner, kan du orientere dig i programmet for konferencen.

Nyhedsbrev

Vores nyhedsbreve holder dig opdateret med faglig viden, information om ansøgningspuljer, nye udgivelser, konferencer og temadage på socialområdet.

Tilmeld dig her