VISO-konferencen

Tilmeldingen er nu lukket til VISOs store årlige konference, der finder sted den 5. december 2023.

Årets VISO-konference afholdes d. 5. december 2023. Hotel Nyborg Strand danner rammen om dagens mange faglige oplevelser, oplæg og drøftelser. Konferencen giver mulighed for at få viden om det specialiserede socialområde, deltage i spændende oplæg og netværke med hinanden.

VISO-konferencen 2023

På dagens første hovedoplæg kan du høre psykolog Rikke Høgsted fortælle om, hvordan man, som fagperson, kan forblive i kontakten med borgeren og hverken blive over- eller underinvolveret i den relation. Rikke Høgsted vil give konferencens deltagere redskaber til at håndtere et arbejde der kan være belastende. Derudover vil Rikke give deltagerne et sprog, der kan hjælpe med at forebygge belastninger i deres arbejdsliv.

Forfatter Caspar Eric står for konferencens andet hovedoplæg. Han vil læse op af sin bog Nye balancer, der har genrebetegnelsen handicapdigte. Caspar vil give et poetisk perspektiv på, hvorfor der er brug for en bredere samtale og en ny måde at forstå handicappede på. Caspar Eric har selv cerebral parese og har udgivet syv digtsamlinger, der alle forholder sig til den måde, samfundets krav griber ind i vores personlige sfærer.

Dagens tredje og sidste hovedoplæg vil speciallæge Imran Rashid stå for. Han vil dykke ned i mental sundhed og digitalisering, og give et indblik i hvilke konsekvenser digitalisering har for både borgere og fagpersoner.

Ud over de tre hovedoplæg er der også 14 videnssessioner om aktuelle socialfaglige temaer på programmet. Du kan blandt andet høre om nedsat sygdomsindsigt hos voksne med erhvervede hjerneskader med cases og vejledende håndgreb til fagpersoner. Du kan også at høre om kommende nationale anbefalinger vedrørende børn og unge med ADHD og autisme. Eller du kan høre om forskellige faglige redskaber man, som fagperson, kan tage i brug for at understøtte mennesker med svære sindslidelser i deres recovery-proces.

Se det samlede program for dagen her

Praktiske oplysninger

Konferencen i 2023 afholdes den 5. december på Hotel Nyborg Strand og henvender sig til ledere og fagpersoner i kommunale forvaltninger, kommunale, regionale og private botilbud, brugerorganisationer samt handicap- og udsatteråd. 

Se klip fra VISO-konferencen 2022

Hør deltagere og oplægsholdere fra 2022 fortælle om deres erfaringer på VISO-konferencen og se klip fra nogle af de mange gode oplæg:

Se videoen i stor version på YouTube

Kontakt

Freja Mokkelbost
Fuldmægtig

Kontakt

Maria Kreutzmann Andersen
Fuldmægtig