National konference om børneinddragelse og udsatte børns liv

Den nationale konference afholdes igen i 2024. Kommende informationer om konferencen vil kunne læses her. Herunder kan du læse om konferencen, som blev afholdt i 2022.

Videnscenter om børneinddragelse og udsatte børns liv var den 29. august 2022 vært ved konferencen om Børneinddragelse og udsatte børns liv. Med afsæt i dansk og international viden fra forskning og praksis blev der sat fokus på muligheder og udfordringer med inddragelse i det børnesociale arbejde. Deltagere ved konferencen kunne opleve oplæg fra:

  • Astrid Krag, daværende Social- og Ældreminister
  • Laura Lundy, professor fra Queens University i Belfast og University College Cork.
  • Tea Torbenfeldt Bengtsson, professor MSO I VIVE
  • Hanne Warming, professor ved Roskilde Universitet
  • En gruppe unge mennesker fra C:NTACT

På programmet var også en række videnssessioner, som præsenterede både viden fra forskning og praksis om inddragelse af børn i det sociale arbejde. Overskrifterne på de i alt seks sessioner var: Inddragelse af børn og unge med funktionsnedsættelser, Børneinddragelse set fra barnets perspektiv, Børns fortællinger på BørneTelefonen om svigt, Adoption som indsats, Børneperspektiver i familieretlige sager samt Trivsel blandt anbragte børn og unge og vigtige elementer i den gode anbringelse.

Oplæg fra konferencen kan rekvireres ved at skrive til: mawp@socialstyrelsen.dk

Hør Astrid Krag og de tre organisationer bag videnscenteret fortælle om børneinddragelse i denne reportage fra konferencen:

Bemærk! Dette indhold kræver cookies for at blive vist korrekt.
Læs mere om cookies

Kontakt

Maria Winther Pedersen
Specialkonsulent