På konferencen retter vi blikket mod forskning, erfaringer og indsatser, hvor både nye forståelser af det, vi forstår som ”hjernen” og sociale tilgange i relation hertil er i spil og kan berige hinanden gensidigt.
Vi ved, at der er et stort potentiale i inspiration og læring på tværs af vidensområderne, om så det drejer sig om de typiske hjerneskader, psykiske vanskeligheder eller handicapområdet, herunder autisme- og ADHD-spektrene.
På Neurodagen ønsker vi at bevare fokus på omgivelser og kontekst, sociale indsatser, fællesskaber, kultur og socialfaglighed, men også at kunne bidrage med neurologisk viden til socialområdet. Et af konferencens stolte formål er at udvide rammerne for, hvad der er "gældende viden" på området.
Vi vil give plads til både vidensformidling og konkrete eksempler på virkningsfuld praksis med specifikke målgrupper, men også mere overordnet viden om, hvad der karakteriserer menneskelig trivsel, læring, gode fællesskaber og udvikling.
Programmet inkluderer i år bl.a.:
- Forfatter og poet Caspar Eric, der vil reflektere over identitet og livet med handicap (CP)
- Antropolog og forfatter Stine Grønbæk Jensen taler om erfaret magt i borgerperspektiv
- Dorte Bukdahl, forfatter til bogen ”Gode løsninger på svære sociale problemer” taler om perspektivskifte til fordel for mere borgerinvolverende løsninger
- Filosof og tidligere formand for Etisk Råd, Jacob Birkler, vil dele sin viden om professionel omsorg, håb og etik i et reguleret velfærdssystem.
Du kan derudover deltage i en række faglige sessioner om blandt andet neurorehabilitering, seksualitet og identitetsskabelse, autisme og ADHD.
Pris
Kr. 2.175,- (ex. moms). Bindende tilmelding, senest 20. september.
Tilmelding og fuldt program på komponent.dk