Nationalt seminar i familiehus-netværket

30nov

I initiativet om familiehuse og lignende organiseringer er der etableret et netværk for kommuner og regioner, der blev skudt i gang ved et nationalt seminar sidste år. Nu inviterer vi til det næste landsdækkende seminar, der holdes d. 30. november på Hotel Nyborg Strand. Nye deltagere er velkomne!

På seminaret kan I få inspiration til at styrke jeres eget forebyggende arbejde for nye og kommende forældre gennem oplæg fra praksis og forskning. Netværk og videndeling mellem kommuner, regioner og civilsamfund er en vigtig del af tanken bag netværket. Seminaret byder derfor på rige muligheder for at udveksle erfaringer og hente ny inspiration hos andre.
 
Program for dagen:
09.00 - 09.45 - Tjek ind og morgenmad
 
09.45 - 10.15 - Velkomst v/Social- og Boligstyrelsen, Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.
 
10.15 - 11.00 - Toksisk stress, manglende mentalisering og udsathed v/Johanne Smith-Nielsen, Cand.psych.aut og lektor ved Institut for Psykologi, Københavns Universitet
 
11.00 - 11.15 - Gå til workshops
 
11.15 - 12.00 - Temaworkshops
 
 
12.00 - 13.00 - Frokost
 
13.00 - 13.40 - Det gode samarbejde mellem civilsamfund, kommune og region v/Laura Auken Larsen, centerchef i CFSA – Center for Frivilligt Socialt Arbejde
 
 
 
13.40 - 14.00 - Gå til regionale workshops
 
14.00 - 15.15 - Regionale Workshops. Vidensdeling og netværk i din region. Hør et oplæg fra et familiehus i din region og del viden og erfaringer med hinanden. 
 
 
Praktiske oplysninger
Seminaret afholdes af Social- og Boligstyrelsen i samarbejde med Sundhedsstyrelsen og Styrelsen for Undervisning og Kvalitet.

Seminaret henvender sig til kommunale chefer, ledere og medarbejdere på spæd- og småbørnsområdet (fx sundhedspleje, dagtilbud, PPR, myndighed, udfører-området) samt chefer, ledere og nøglemedarbejdere fra regionerne (fx fødesteder og familieambulatorier). Civilsamfundsaktører kan tilmelde sig, hvis de samarbejder med kommuner eller regioner om indsatser til kommende forældre og småbørnsfamilier.

Det er gratis at deltage. Tilmeldingsfristen er 28. september 2023. Det er muligt at tilmelde op til 5 deltager fra hver organisation.
 
Hvis der er stor interesse for seminaret, forbeholder Social- og Boligstyrelsen sig ret til at prioritere i antallet af deltagere fra hver organisation, så der bliver en bred repræsentation.
 
 

Læs mere om programmet på dagen og tilmeld dig her

 

TID

Den 30. november 2023 kl. 9:45-15:15

STED

Hotel Nyborg Strand

MÅLGRUPPE

Kommunale chefer, ledere og medarbejdere på spæd- og småbørnsområdet samt chefer, ledere og nøglemedarbejdere fra regionerne. Civilsamfundsaktører kan tilmelde sig, hvis de samarbejder med kommuner eller regioner om indsatser til kommende forældre og småbørnsfamilier.

Kontakt

Birgitte Færregaard
Specialkonsulent