Konference: Sociale investeringer – nu og i fremtiden

25okt

Hvilke udfordringer kan sociale investeringer være med til at løse – og hvordan kan redskabet SØM bruges i arbejdet? Det stiller vi skarpt på, når Social- og Boligstyrelsen og Den Sociale Investeringsfond inviterer til konference på Nyborg Strand 25. oktober 2023 kl. 9.30-16.

Hvad sker der på dagen?

På konferencen sætter vi spot på, hvilke udfordringer sociale investeringer kan være med til at løse – og hvordan. Vi har særligt fokus på Den Sociale Investeringsmodel, SØM, og hvordan modellen kan bruges til investeringsberegninger.

Ministerbesøg og debat

Social- og Boligminister Pernille Rosenkrantz-Theil holder den indledende tale, hvor hun vil fortælle om regeringens perspektiver på sociale investeringer og de politiske ambitioner for området.

Nynne Bjerre er moderator og vil guide os sikkert gennem dagen, der vil veksle mellem oplæg i plenum og workhops i mindre grupper.

Om formiddagen vil Nynne facilitere en samtale, hvor vi skal høre kommunerne Ikast-Brande, Ringsted og Aarhus fortælle om, hvordan de hver især har arbejdet med sociale investeringer. De tre kommuner har alle indarbejdet investeringstilgangen på strategisk niveau, men har grebet opgaven forskelligt an.  

Om eftermiddagen lægger vi op til debat mellem centrale aktører – både private og offentlige – om fremtiden for sociale investeringer i Danmark. Hvordan skaber vi efterspørgsel? Hvor stort er potentialet? Og hvad skal vi sætte fokus på?  

På workshops bliver der lejlighed til at komme med bag om flere forskellige sociale investeringer og blive klogere på beregning af konkrete investeringscases. Vi ser også på evaluering af effekter og giver idéer til, hvordan man kan håndtere sociale investeringer smart som organisation. Og meget mere.

Der vil være perspektiver fra kommuner, fonde, private investorer og indsatsleverandører landet over, og vi kigger også mod udlandet og hører om erfaringer fra Storbritannien og Norden.

Tilmelding

Se det foreløbige program for konferencen og tilmeld dig her

Der er gratis deltagelse for alle, men tilmelding er nødvendig og skal ske senest 2. oktober 2023 kl. 12. 

 

TID

9.30 - 16.00

STED

Hotel Nyborg Strand
Østerøvej 2
5800 Nyborg

MÅLGRUPPE

Ledere og medarbejdere i kommuner, regioner, fonde, forskningsinstitutioner, potentielle investorer og andre med interesse for og/eller erfaringer med sociale investeringer og SØM.

Kontakt

Tine Hjernø Lesner
Chefkonsulent